Fransen eten vers en Frans

Aan de oproep van de Franse overheid richting winkels om bij de productkeuze te gaan voor 'vers en Frans' is massaal gehoorgegeven.

Fransen+eten+vers+en+Frans
© Pixabay

Op die manier willen de winkels Franse vissers en boeren ondersteunen nu de afzet naar restaurants, bepaalde markten en het buitenland is weggevallen. Het hamstereffect zorgde daarnaast voor extra vraaguitval. Veel consumenten kozen bij hun boodschappen voor niet-bederfelijke waar, zoals rijst, pasta en groenten in blik, meldt Ouest France.

Onder meer de supermarktketens Leclerc, Carrefour en Lidl zijn een solidariteitsoperatie gestart. Zo is de invoer van producten uit het buitenland grotendeels gestaakt en op lokaal niveau nemen winkels contact op met boeren uit de omgeving om hun producten te kopen.

Commercials

Ook worden commercials uitgezonden om de consument op te roepen Franse verse producten te kopen. Een voorbeeld daarvan is de promotie van de Franse asperge. Overigens blijkt de vlieger voor '100 procent Frans' niet helemaal op te gaan.

De vraag naar aardbeien is zo groot, dat er import uit Spanje nodig is om hieraan te voldoen. Voor kazen geldt juist het probleem dat hier al veel binnenlandse afzet was. Bij het wegvallen van een groot deel van de export ontstaat een fors overschot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer