Zieken in Frankrijk door rauwmelkse kaas

In Frankrijk zijn dertien mensen ziek geworden door een salmonellabesmetting, vermoedelijk door het eten van rauwmelkse kaas. De Franse autoriteiten hebben partijen Morbier-kaas teruggeroepen.

Zieken+in+Frankrijk+door+rauwmelkse+kaas
© Pixabay

De kaas wordt in Frankrijk verkocht bij de versafdelingen van verschillende supermarktketens. De kazen zijn gemaakt door het bedrijf Jean Perrin, in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Er is onderzoek ingesteld om de oorzaak van de besmetting te achterhalen en maatregelen te kunnen treffen.

De getroffen personen zijn ziek geworden door een Salmonella Dublin-infectie. Volgens de Franse Gezondheidsdienst Santé publique zijn acht mannen en vijf vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar ziek geworden, in de periode van eind november 2019 tot begin januari van dit jaar. Deze mensen wonen verspreid over zeven regio's van Frankrijk. Negen mensen hadden een ziekenhuisbehandeling nodig. Drie mensen zijn gestorven, maar het is niet duidelijk welke rol salmonella daarin speelde, volgens Santé publique.

Voedselvergiftiging door salmonella kan maag-darmstoornissen veroorzaken, zoals diarree en braken. Dit gaat vaak gepaard met koorts en hoofdpijn. Deze symptomen treden meestal op tussen 6 en 72 uur na consumptie van een besmet product. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn hier vatbaarder voor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer