Stukje Japans vlees uit Oisterwijk

In eerste instantie was het houden van zo'n twintig Wagyu-koeien voor Bart en Susanne Claassen van boerderij De Rozephoeve in Oisterwijk vooral een hobby. Inmiddels pakt het echtpaar de zaken serieuzer aan.

Stukje+Japans+vlees+uit+Oisterwijk
© Gerben van den Broek

'Wij hebben ook rosékalveren. Maar omdat onze boerderij tegen natuurreservaat De Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen aan ligt, is er geen mogelijkheid om uit te breiden', zegt Bart Claassen.

'Ik wil toch graag iets met koeien blijven doen. Dat kan mogelijk wel met de Wagyu-koeien. Tot voor kort verkochten we de dieren door aan een andere boer, maar inmiddels laten we de Wagyu's zelf slachten en portioneren.'

Jamie Oliver

Claassen kwam bij toeval op het idee om iets te gaan doen met het exclusieve Japanse koeienras. 'Tot 2003 heb ik melkkoeien gehouden, maar door rugproblemen moest ik daarmee stoppen. Op tv zag ik een programma met Jamie Oliver, die vertelde over het malse vlees van de Wagyu-koeien. Dat wekte mijn interesse. Vervolgens ben ik mij erin gaan verdiepen en heb ik een aantal embryo's gekocht om mee te gaan fokken', licht de ondernemer toe.

Het bijzondere van Wagyu-vlees is dat het is dooraderd met vet. Susanne Claassen: 'Het vet smelt bij een lage temperatuur, waardoor je het vlees in het eigen vet gaar kunt bakken.' Mensen kunnen het exclusieve vlees via internet bestellen. 'Het zou mooi zijn om in de toekomst met ons bedrijf helemaal over te kunnen schakelen op Wagyu-koeien.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer