Stukje Japans vlees uit Oisterwijk
In eerste instantie was het houden van zo'n twintig Wagyu-koeien voor Bart en Susanne Claassen van boerderij De Rozephoeve in Oisterwijk vooral een hobby. Inmiddels pakt het echtpaar de zaken serieuzer aan.

'Wij hebben ook rosékalveren. Maar omdat onze boerderij tegen natuurreservaat De Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen aan ligt, is er geen mogelijkheid om uit te breiden', zegt Bart Claassen.
'Ik wil toch graag iets met koeien blijven doen. Dat kan mogelijk wel met de Wagyu-koeien. Tot voor kort verkochten we de dieren door aan een andere boer, maar inmiddels laten we de Wagyu's zelf slachten en portioneren.'
Jamie Oliver
Claassen kwam bij toeval op het idee om iets te gaan doen met het exclusieve Japanse koeienras. 'Tot 2003 heb ik melkkoeien gehouden, maar door rugproblemen moest ik daarmee stoppen. Op tv zag ik een programma met Jamie Oliver, die vertelde over het malse vlees van de Wagyu-koeien. Dat wekte mijn interesse. Vervolgens ben ik mij erin gaan verdiepen en heb ik een aantal embryo's gekocht om mee te gaan fokken', licht de ondernemer toe.
Het bijzondere van Wagyu-vlees is dat het is dooraderd met vet. Susanne Claassen: 'Het vet smelt bij een lage temperatuur, waardoor je het vlees in het eigen vet gaar kunt bakken.' Mensen kunnen het exclusieve vlees via internet bestellen. 'Het zou mooi zijn om in de toekomst met ons bedrijf helemaal over te kunnen schakelen op Wagyu-koeien.'
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X127 (KK) #692304
Gebruikt, P.O.A.
-
Lely Hibiscus 765 SD
2012, P.O.A.
-
Case IH FARMALL 55C
2012, P.O.A.
-
John Deere 328A achtermaaier met kneuzer
2012, P.O.A.
Weer
-
Zondag21° / 5°0 %
-
Maandag21° / 5°10 %
-
Dinsdag21° / 5°10 %