Belgische zuivelaars willen Europese zuivelopslag

Met hulp van de Europese Unie moet er private opslag komen voor zuivelproducten. Dat vinden de Belgische boeren en zuivelverwerkers, verenigd in MilkBe. Zij willen hiermee een forse daling van de melkprijs voorkomen.

Belgische+zuivelaars+willen+Europese+zuivelopslag
© Davey van Aken

Volgens MilkBe, de Belgische variant van ZuivelNL, is de afzet van zuivel via de supermarkten goed. Toch zijn er ook problemen. Niet alleen vanwege het sluiten van de horeca, maar ook omdat de zuivelexport sterk terugloopt als gevolgen van maatregelen binnen en buiten Europa, meldt boerenbond.be.

Verder hoort de Belgische Boerenbond dat retailers de crisis willen gebruiken om bij contractbesprekingen lagere inkoopprijzen af te dwingen. De Boerenbond wijst deze aanpak resoluut af.' Terwijl iedereen de mond vol heeft van lokale voedselproductie is het ongepast om voordeel te halen uit deze crisis.'

Stilliggende melkfabrieken

Verder vrezen Belgische melkveehouders dat de melk niet meer wordt opgehaald, omdat mogelijk als gevolg van ziekteverzuim binnenkort melkfabrieken stil komen te liggen. Zuivelverwerkers hebben daarom nu de focus op het open houden van de verwerkingscapaciteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer