Actie leverancier kiemremmer compenseert aardappelteler

Voor telers die hun onverkoopbare aardappelen langer moeten bewaren, stelt het bedrijf Restrain gratis apparatuur beschikbaar die gebruikt kan worden voor het toedienen van hun kiemremmingsmiddel.

Actie+leverancier+kiemremmer+compenseert+aardappelteler
© Haijo Dodde

Normaal rekent Restrain voor het gebruik van de apparatuur een bepaald bedrag per ton aardappelen. 'We willen hiermee de aardappeltelers tegemoetkomen door ervoor te zorgen dat ze niet de volledige kosten van de kiemremming hoeven te betalen', zegt marketingmanager Thomas van Miert van Restrain.

Van Miert erkent dat de actie voor Restrain een goede gelegenheid biedt om aardappeltelers met kiemremming via het toedienen van ethyleengas ervaring te laten opdoen. 'Een behandeling leent zich goed voor aanvullende kiemremming bij aardappelpartijen waarop eerder Chloor IPC in de bewaring of MH op het veld zijn toegepast.'

Vergoeding voor sensor

Restrain rekent wel een vergoeding voor de sensor die bepaalt hoeveel ethyleen moet worden toegediend en voor de gebruikte hoeveelheid kiemremmer. Aardappeltelers die geïnteresseerd zijn om gebruik te maken van de actie van Restrain, kunnen zich aanmelden via de website van de leverancier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer