Samen+zijn+we+sterker
Column
© ZLTO

Samen zijn we sterker

De boerenstand is in beweging gekomen. In alle delen van het land komen ouderen en jongeren, bedrijfshoofden en gezinsleden, in actie om duidelijk te maken dat het zo niet verder kan.

De acties variëren van een lunch met politici in Middelburg tot indrukwekkende massabijeenkomsten met veel trekkers in Den Haag. In Noord-Brabant hielden we deze week een vijfdaagse trekkerestafette bij het provinciehuis in Den Bosch.

De protesten maken grote indruk, maar komen we daarmee in Den Haag en in de provinciehuizen tot de oplossingen die we zo hard nodig hebben? Nee, zo simpel is het niet. De belangenorganisaties zijn nog steeds erg nodig om via het traditionele overlegmodel concrete resultaten te boeken. Want met een demonstratie je gelijk willen halen, is heel wat anders dan ook werkelijk gelijk krijgen.

LTO Nederland en de regionale LTO-organisaties gaan daarom aan tafel met beleidsmakers om op basis van argumenten en overtuigingskracht afspraken te maken over beleid dat bedrijven toekomst geeft. Dit aloude poldermodel is minder zichtbaar dan honderden trekkers op het Malieveld, maar we doen het vanuit dezelfde kracht en met dezelfde passie.

De boerenprotesten geven op niet mis te verstane wijze aan dat het menens is

Wim Bens, bestuurslid LTO Nederland

Daarbij hebben we wel te maken met een politieke werkelijkheid waarin belangen van partijen die niet altijd in het verlengde van het boerenbelang liggen. Ondanks onze sterke argumenten krijgen we niet altijd gelijk en is aanpassingsvermogen noodzakelijk.

Hoe dan ook, de boerenprotesten geven op niet mis te verstane wijze aan dat het menens is. Dat steunt ons aan de onderhandelingstafels. Zo zijn we samen sterk. Beter gezegd: zo zijn we samen sterker. Dat is de winst van de gebeurtenissen in de afgelopen weken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer