Tulpenroute+Flevoland+2020+gaat+niet+door
Nieuws
© Tienke Wouda

Tulpenroute Flevoland 2020 gaat niet door

De zesde editie van de Tulpenroute Flevoland in de gemeente Dronten, Lelystad, Zeewolde en Almere gaat vanwege coronavirus niet door.

'Wij willen op geen enkele wijze risico nemen in het verspreiden van het coronavirus. De gezondheid van ons allen staat voorop', zegt voorzitter Herman Vermeer. 'Alle activiteiten rondom Tulpenroute Flevoland worden geannuleerd en de routes worden niet bekendgemaakt.'

De tulpen komen begin april tot bloei. 'Wij verzoeken iedereen om bedrijven in de buurt van de velden niet te bezoeken en de tulpenvelden niet te betreden', geeft hij aan. 'Wat u wel kunt doen is de komende weken in de winkel of online een bosje tulpen te kopen. Zo helpt u onze telers door deze moeilijke periode heen.'

Tulpenroute 2021

Ook de horeca en andere bedrijven die de tulpenroute een warm hart toedragen, wenst Vermeer veel sterkte toe de komende tijd. 'Via deze weg willen wij alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen bedanken voor hun inzet in de voorbereiding op Tulpenroute Flevoland 2020. Wat wij samen hebben neergezet, nemen we zeker mee op weg naar de organisatie van Tulpenroute Flevoland 2021.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer