Steun+voor+verduurzaming+pootaardappelteelt+Groningen
Nieuws
© Han Reindsen

Steun voor verduurzaming pootaardappelteelt Groningen

Provincie Groningen steekt ruim 48.000 euro in de verduurzaming van de pootaardappelteelt in Groningen.

In de proef van het Louis Bolk Instituut werken enkele aardappelboeren aan de natuurlijke beheersing van plagen, het ontwikkelen van een rustjaar en het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Het Louis Bolk Instituut monitort de effecten op onder meer opbrengst en biodiversiteit. De opgedane kennis uit het project wordt vervolgens gedeeld met de sector.

Bodemkwaliteit verbeteren

Met de testen ontstaat er meer inzicht in hoe de bodemkwaliteit te verbeteren, bijvoorbeeld met compost en het inlassen van een jaar waarin de grond met rust wordt gelaten. Tijdens dit jaar worden gewassen geteeld die de bodem verbeteren en goed zijn voor de biodiversiteit.

Ook worden er testen gedaan met natuurlijke middelen die de gewassen beschermen tegen bijvoorbeeld plagen of schimmels. Uiteindelijk leveren de experimenten kennis op over het verduurzamen van de pootaardappelteelt met behulp van de natuur, verwacht de provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  14° / 6°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  60 %
Meer weer