Boer uit Deventer vernoemt kalf naar V1-bom

Tijdens de ontmanteling van de V1-bom afgelopen weekend in Deventer werd op het melkveebedrijf van de familie Klunder in Deventer een vaarskalf geboren. Het kalf kreeg dezelfde naam als de bom. 'Dit is onze trots', glundert Arnold Klunder. 'Dit is onze V1.'

Dinsdag werd de bom bij Lochem tot ontploffing gebracht.

V1-bom
V1-bom © Johan Wissink

Het kalf kwam eigenlijk een beetje ongelegen omdat de familie zondag om veiligheidsredenen tijdelijk de boerderij moest verlaten. 'We kwamen 's ochtends vroeg voor de evacuatie in de stal en toen hoorden we de koeien al', zegt Arnold Klunder.

'We liepen verder de stal in en zagen het kalf liggen. Dan moet het beestje natuurlijk een naam hebben en hebben we het de naam V1 gegeven. De bom werd ontmanteld en wij hebben het kalf ontmanteld.'

Humor

Bij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben ze er hard om gelachen: 'Deze humor kunnen wij wel waarderen', meldt majoor Peter.

Tussen de middag mocht de familie even terug naar de boerderij om de koeien te voeren en het kalf te drinken te geven. 's Avonds mocht de familie even terug om de koeien te melken.

Melkveehouder Arnold Klunder met kalf V1
Melkveehouder Arnold Klunder met kalf V1 © Johan Wissink

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  20 %
 • Vrijdag
  14° / 10°
  70 %
Meer weer