Zuivel van De Klef is populair in Overloon

Joris Cremers melkt zijn tweehonderd koeien drie keer per dag. Vier jaar geleden begon de melkveehouder uit Overloon na te denken over hoe hij zelf zijn melk zou kunnen verwerken. Nu gaan de zuivelproducten van De Klef als zoete broodjes over de toonbank van de plaatselijke supermarkt.

De kleine melkfabriek op het erf van boerderij De Klef draait op volle toeren. Want de dagverse melk wordt meteen kort gepasteuriseerd en verwerkt, zodat deze de volgende dag in de schappen staat bij onder meer de plaatselijke supermarkt.

Cremers verwerkt ongeveer 10 procent van zijn melkopbrengst zelf. Een belangrijke factor voor deze stap is dat hij nu personeel kan inzetten voor zowel het melken als de verwerking.

Meer betalen

De producten van De Klef zijn beduidend duurder dan de grotere merken. Maar dat prijsverschil wordt blijkbaar ruim gecompenseerd door het verhaal achter de melk. De klanten van de supermarkt herkennen de boer en zijn zuivel. Ze weten dat het gaat om dagverse melk en zijn dan ook bereid om er meer voor te betalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  32° / 16°
  0 %
 • Zaterdag
  33° / 17°
  10 %
 • Zondag
  33° / 18°
  0 %
Meer weer