Verkooprecord+voor+Lely+A5%2Dmelkrobot
Nieuws
© lely

Verkooprecord voor Lely A5-melkrobot

De in 2018 geïntroduceerde Lely Astronaut A5-melkrobot heeft in het voorbije jaar tot een verkooprecord geleid. Volgens de producent toot dit aan dat de wereldwijde inpassing van melkrobots zich verder doorzet.

De producten van het Maassluise bedrijf werden in 46 landen afgezet. De omzet van Lely steeg met 46 procent naar 606 miljoen euro. Deze omzetstijging was volgens de producent het sterkst zichtbaar in Europese markten waar robotica inmiddels de norm is.

De prijzen voor basiszuivelproducten zijn in 2019 wereldwijd gestegen. Voor 2020 wordt wereldwijd een bescheiden groei van de melkproductie verwacht. De verminderende economische groei, handelsoorlogen, brexit en verspreiding van het coronavirus zullen ook effect hebben op mondiale zuivelmarkten en melkprijzen. André van Troost, sinds 1 januari 2020 CEO van Lely, verwacht dat de dynamiek en innovatiedrang van dit bedrijf maakt dat Lely voor de komende tijd een enorme groeipotentie heeft.

De prestaties van Lely bleven in 2019 ook voor de buitenwereld niet onopgemerkt. In april 2019 werd het bedrijf verkozen tot 'Familiebedrijf van het Jaar' en eind 2019 werd Lely officieel gecertificeerd als 'Great Place to Work'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
 • Donderdag
  7° / 4°
  40 %
Meer weer