Lely+topt+in+melkproductiestatistieken
Nieuws
© foto ; lely

Lely topt in melkproductiestatistieken

De top 25 CRV-melkrobotbedrijven van Nederland op basis van het economisch jaarresultaat (EJR) kende vorig jaar een recordaantal Lely-melkers. Twee bedrijven in deze toplijst molken met een automatisch melksysteem van een ander merk.

Dat meldt Lely op basis van de CRV-jaarstatistieken over het boekjaar 2018-2019, wat loopt van 1 september tot en met 31 augustus. De laatste negen jaar dat Lely de ranglijst bijhoudt, was het robotmerk uit Maassluis altijd goed vertegenwoordigd. Dit jaar is met 92 procent een record.

Het beste melkveebedrijf is overigens Van Berkum uit Ealahuizen, waar drie keer per dag wordt gemolken. Het bedrijf komt daarmee op een EJR van 3.197. Molkfeebedriuw Van der Mark uit Feanwâlden melkt met twee Lely's en komt met een EJR van 3.143 als beste robotmelker op plaats twee.

Maatschap Mooijman uit Westerwytwerd heeft een melkput, melkt drie keer daags en maakt met een EJR van 3.130 het Friese toptrio compleet. De tweede beste robotmelker, ook met Lely, is maatschap Bosscha uit Bant met een EJR van 3.102. Dit bedrijf uit de Noordoostpolder komt in de totaalranking op plaats vier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer