Lely+Vector%2Dvoerrobot+stopt+voor+obstakels
Nieuws
© Lely

Lely Vector-voerrobot stopt voor obstakels

Lely levert de Vector-voerrobot voortaan met een volledig geïntegreerde obstakeldetectiebumper. Zodra de bumper een obstakel detecteert, stopt de machine.

Dankzij de nieuwe obstakeldetectiesensors stopt de machine voordat die in aanraking komt met een obstakel. De sensors dragen volgens Lely bij aan het verder verhogen van de veiligheid voor mens en dier op de boerderij. Daarnaast voorkomen de sensors dat de robot schade aanricht aan voertuigen die langs de route van de voerrobot geparkeerd staan.

De sensors zijn gemonteerd aan de voorkant van de bumper en zorgen ervoor dat de voerrobot stopt zodra een obstakel binnen 1,5 meter van de machine wordt gedetecteerd. Zodra de weg weer vrij is, vervolgt de robot zijn vooraf bepaalde route.

Voerhek

Tijdens het doseren en aanschuiven van het ruwvoer worden de obstakeldetectiesensors uitgeschakeld om te voorkomen dat koeien bij het voerhek de machine doen stoppen. De obstakeldetectiesensors kan Lely monteren op de tweede-generatie Vector-voerrobots.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer