Lely+wint+innovatieprijs+met+Astronaut+A5
Nieuws
© Eigen Foto

Lely wint innovatieprijs met Astronaut A5

Lely heeft de innovatieprijs gewonnen met de Lely Astronaut A5 melkrobot. Deze prijs werd uitgereikt tijdens de Suisse Tier vakbeurs in Zwitserland.

Dit jaar waren 37 innovatieve producten geselecteerd. Hieruit zijn vijf winnaars gekozen en bekroond met een ‘Special Jury Prize’. De Astronaut A5 ontving de special innovatieprijs vanwege de laagste operationele kosten en de hybride-arm. Twee jaar terug won de Lely Discovery Collector dezelfde prijs.

Suisse Tier is de grootste vakbeurs voor de veehouderij in Zwitserland en vindt om het jaar plaats in de laatste week van november in Luzern. Dit jaar met als thema diergezondheid. Tijdens de openingsceremonie werden de landelijke en commerciële innovatieprijzen uitgereikt.

Energieverbruik omlaag

De Lely Astronaut A5 is in april 2018 geïntroduceerd. De melkrobot is gebouwd om de kostprijs per kilo melk te verlagen. Met een beperkt aantal snelle en doortastende elektrische bewegingen is de Astronaut het meest energiezuinige systeem in de markt. Dankzij de innovatieve hybride arm gaat het energieverbruik omlaag terwijl de prestaties toenemen.

Door de degelijke constructie en het beperkte aantal losse onderdelen is er weinig onderhoud nodig. Dit verlaagt de service- en onderhoudskosten en uiteindelijk de kosten per kilo melk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer