Oud%2Dtopman+Roelof+Joosten+van+FrieslandCampina+overleden
Nieuws
© FrieslandCampina

Oud-topman Roelof Joosten van FrieslandCampina overleden

Oud-bestuursvoorzitter Roelof Joosten van Royal FrieslandCampina (RFC) is maandag overleden. Joosten kwam in 2004 in dienst van de zuivelcoöperatie.

Na verschillende functies volgde hij in juni 2015 Cees 't Hart op als bestuursvoorzitters en leidde hij RFC tot 1 januari 2018. Daarvoor was hij onder meer executive director van de business Group Ingredients. Voor FrieslandCampina heeft Joosten als CEO een belangrijke rol gespeeld bij de ondernemingsstrategie Route2020. Hij was een belangrijke drijfveer voor het vereenvoudigen van de organisatiestructuur, wat FrieslandCampina slagvaardiger maakte.

'Bij succesvol ondernemen hoort het snel inspelen op veranderingen in de consumentenvraag, klantbehoeften en ontwikkelingen in de samenleving. Daarbij past een grotere zelfstandigheid van de business groups met snellere besluitvorming. Zo gaat de concerndirectie terug van de huidige zeven personen naar financiële man Hein Schumacher en ik. Dat maakt het nemen van beslissingen een stuk eenvoudiger', motiveerde Joosten deze stap destijds.

Met de koerswijziging werd de focus van het concern meer gericht op producten met een duidelijke meerwaarde, zoals speciale voeding. De in 1958 geboren Joosten laat een vrouw en drie kinderen na.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  20 %
 • Zondag
  3° / -5°
  10 %
Meer weer