FrieslandCampina blijft geloven in zuivelmarkt Pakistan

FrieslandCampina is er nog steeds van overtuigd dat Pakistan op termijn een florerende zuivelmarkt zal hebben. Op die markt hoopt het zuivelbedrijf een belangrijke, leidende speler zijn.

FrieslandCampina+blijft+geloven+in+zuivelmarkt+Pakistan
© FrieslandCampina

Daarmee reageert het zuivelconcern op berichtgeving in Het Financieele Dagblad (FD). In het artikel 'De Pakistaanse worsteling van FrieslandCampina' werd een beeld geschetst over verliesgevende activiteiten van de Pakistaanse dochteronderneming Engro van FrieslandCampina.

FrieslandCampina herkent zich niet in het artikel in het FD, maar ontkent ook niet dat de ontwikkeling in Pakistan met horten en stoten gaat. 'Zoals in vele opkomende markten gaat deze ontwikkeling ook in Pakistan met horten en stoten. Het ene jaar is er stevige marktgroei, het andere jaar is de groei beperkt',reageert de zuivelonderneming op de reuring die er onder de leden over het artikel is ontstaan.

De acquisitie van het meerderheidsbelang in Engro door FrieslandCampina in 2016 is gedaan met de ontwikkeling van de Pakistaanse zuivelmarkt op de lange termijn voor ogen.

Verpakte zuivel

In de strategie en de businesscase voor de acquisitie is FrieslandCampina er altijd van uitgegaan dat de markt voor verpakte zuivel in Pakistan zich in lijn met de economische groei en de opkomende middenklasse zal ontwikkelen. Door relatief vroeg te investeren in deze opkomende markt, wil het bedrijf klaar zijn als de markt zich verder heeft ontwikkeld.

Maar het zuivelconcern erkent ook dat deze ontwikkeling niet van een leien dakje gaat. Macro-economische effecten zoals hoge inflatie, belastingstijging en koopkrachtdaling zitten groei en winstgevendheid behoorlijk dwars. Desalniettemin blijft FrieslandCampina geloven in betere tijden in een florerende zuivelmarkt in het Aziatische land. De zuivelaar wil er een belangrijke, leidende speler zijn.

Jaarcijfers

Op 27 februari worden de jaarcijfers van FrieslandCampina gepubliceerd. Dan zal blijken hoe de dochteronderneming in Pakistan er daadwerkelijk voor staat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  11° / 1°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
Meer weer