FrieslandCampina verlaagt groeiambitie vanwege corona

FrieslandCampina heeft de groeiambitie voor 2020 met 1 procent bijgesteld in verband met de coronacrisis. Het nieuw groeidoel is nu gesteld op 2 tot 4 procent. Eerder ging het zuivelconcern nog uit van een groeipercentage van 3 tot 5 procent.

FrieslandCampina+verlaagt+groeiambitie+vanwege+corona
© DIRK HOL

Dat zei bestuursvoorzitter Hein Schumacher donderdagochtend tijdens de presentatie van de jaarcijfers van FrieslandCampina. De problemen vanwege de virusuitbraak zijn vooral van logistieke aard. 'In China gaat de consumptie van onze kindervoeding door, maar de vraag is hoe we onze producten op de plaats van bestemming krijgen.'


Veel doorvoer van Nederlandse zuivel naar China gaat namelijk via Hongkong, dat heeft de grens met China vanwege corona gesloten. Eerder zorgden de onlusten in Hongkong er ook al voor dat de omzet van zuivel in Hongkong plus de doorvoer ervan naar China stagneerde.

Gebrek aan containers

Ook is er een gebrek aan containers om zuivel te verschepen. 'Veel staan leeg op Chinese kades en het huren van containers loopt inmiddels enorm in de papieren. Dat heeft een forse impact', geeft Schumacher aan. FrieslandCampina investeerde in de afgelopen periode in de online verkoop van kindervoeding. Dat komt nu goed van pas. 'Mensen die hun huis niet uit kunnen of mogen, konden onze producten nog wel online bestellen.'

Schumacher hoopt overigens binnenkort weer te leveren aan de hardst getroffen provincie Hubei. Daar lijkt het hoogtepunt van de corona-crisis voorbij. Hij denkt dat corona een forse, maar niet al te lange impact heeft op de omzet van FrieslandCampina in China. 'Op de lange termijn hopen we te kunnen doorgroeien op de Chinese markt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer