Martin+Scholten+stopt+als+directeur+bij+WUR
Nieuws
© Peter Smit

Martin Scholten stopt als directeur bij WUR

Na twaalf jaar stopt Martin Scholten als algemeen directeur van de Animal Sciences Groep van Wageningen University & Research (WUR). Hij treedt per 1 juni 2020 terug. Hij wordt strategisch adviseur van de raad van bestuur.

Scholten krijgt een coördinerende rol bij de nieuw vast te stellen Europastrategie. Hij zal daarbij nauw samenwerken met het huidige EU-team. Daarnaast gaat hij een regiostrategie ontwikkelen om WUR binnen de verschillende Nederlandse regio's te positioneren.

Scholten studeerde biologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij behaalde in 1984 cum laude zijn masters. In 2004 promoveerde hij aan dezelfde universiteit. Van 1984 tot 1989 werkte hij als onderzoeker aan de VU en van 1986 tot 2002 als hoofd van het zeeonderzoek bij TNO in Den Helder. Hij kwam in 2002 naar WUR als directeur visserijonderzoek. Vanuit die positie is hij gevraagd het zeeonderzoek van WUR en TNO in 2006 te bundelen binnen Imares, de voorloper van Wageningen Marine Research.

De raad van bestuur is een procedure gestart om te voorzien in de opvolging van Scholten.

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer