Aziatische+bestemmingen+trekken+de+uienexport
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Aziatische bestemmingen trekken de uienexport

Maleisië en Bangladesh zijn in week 6 de belangrijkste bestemmingen voor de export van Nederlandse uien.

Naar Maleisië zijn in week 6 zo'n 2.100 ton uien verscheept. Na het sluiten van de grenzen van Senegal is dit land op dit moment in het afzetseizoen de grootste afnemer van uien uit Nederland. Bangladesh volgt op een tweede plaats met ruim 1.500 ton, vlak voor landen als Ivoorkust, Guinee, Mauritanië en Groot-Brittannië.


In week 6 is iets meer dan 16.500 ton uien naar het buitenland verkocht, blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis. In volume is dit iets minder dan de voorgaande twee weken. De totale export tot en met begin februari komt met deze cijfers voor dit seizoen uit op ruim 845.000 ton. Dat is ruim 200.000 ton meer dan vorig jaar en bijna 30.000 ton meer dan in het seizoen 2017-2018.

Mislukte uienoogst India

Dat Maleisië en Bangladesh goed in de markt liggen voor Nederlandse uien is ongetwijfeld een gevolg van de mislukte uienoogst in India van afgelopen jaar. Maleisië kocht tot dusver meer dan 50.000 ton uien. Dat is meer dan voorgaande jaren.

Bangladesh is een volledig nieuwe bestemming voor Nederlandse exporteurs. De exportteller naar dit Aziatische land staat nu op 4.900 ton.

• Bekijk de marktprijzen van uien

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer