Hogan+ziet+kansen+voor+minihandelsdeal+met+VS
Nieuws
© Europese Commssie

Hogan ziet kansen voor minihandelsdeal met VS

Eurocommissaris Phil Hogan van Handel hoopt een 'minihandelsdeal' met de VS te sluiten. Hij wil kijken naar het verminderen van administratieve belemmeringen voor handel in landbouwproducten.

De kans op een beperkt handelsverdrag is volgens Hogan groter nu de VS zich soepeler opstelt in een handelsgeschil met de EU over Airbus. Hogan ziet dat als een signaal van het Witte Huis dat zij openstaan voor gesprekken.

Hogan benadrukte dat de Europese Unie niet wil tornen aan de in Europa geldende voedsel- of milieunormen. 'De EU gaat geen compromissen sluiten over onze voedselnormen of onze milieunormen. Ik heb dit vanaf de eerste dag gezegd en we blijven het herhalen.'

Politieke goodwill

De voormalige landbouwcommissaris (2014-2019) geeft in de gesprekken met de VS prioriteit aan inhoud boven snelheid. 'Maar met politieke goodwill aan beide kanten kunnen we veel doen in een korte periode.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 5°
  90 %
 • Woensdag
  7° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
Meer weer