Stijgende zorgen om dumpen drugsafval

Het aantal drugsafvaldumpingen nam vorig jaar fors af. Aangezien er wel steeds meer drugslabs worden opgerold, vreest de politie dat de chemicaliën in waterputten en de bodem verdwijnen.

Stijgende+zorgen+om+dumpen+drugsafval
© William Hoogteyling

De Telegraaf publiceert donderdag het Landelijk Overzicht Synthetische Drugs 2019 dat door de politie is verstrekt. Hieruit blijkt een toename van de drugsproductie in Nederland. In 2015 werden nog 59 productielabs ontmanteld, vorig jaar waren dat er negentig.


Vorig jaar trof de politie op 191 plekken drugsafval aan. In 2018 waren dat nog 292 locaties. Hieruit blijkt volgens de politie dat criminelen geraffineerder zijn geworden bij het wegwerken van het afval. Er wordt meer afval direct geloosd in waterputten en de bodem. Ook is de hoeveelheid chemicaliën per dumping fors toegenomen. De politie ziet ook vaker dat het afval wordt achtergelaten in verlaten productielocaties.

Omars in Oost-Nederland

Noord-Brabant is nog altijd de provincie waar de drugsproductie zich concentreert. De politie signaleert wel een opmars in Oost-Nederland. Daar werden vier jaar geleden nog zeven labs aangetroffen, vorig jaar waren dat er twintig.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer