Nieuwe+boerenambassadeurs+voor+Team+Agro+NL
Nieuws
© Dirk Hol

Nieuwe boerenambassadeurs voor Team Agro NL

Team Agro NL, een collectief van Nederlandse boeren en tuinders, heeft er acht nieuwe boerenambassadeurs bij. Team Agro NL heeft nu in totaal 21 boerenambassadeurs in acht provincies.

Dit jaar wil Team Agro dat in alle provincies ambassadeurs voor de Nederlandse land- en tuinbouw zijn aangesteld. Zij vormen met zijn allen een netwerk van boeren en tuinders die zich in hun regio's inzetten voor de promotie van de agrarische sector en een positief imago van de voedsel- en bloemenmakers.

'Er bestaan nog te veel misverstanden, onwaarheden en aannames over de landbouw. Het is aan de boeren en tuinders zelf om het echte verhaal beter en vaker te delen met burgers, politiek en media. Door de krachten te bundelen in Team Agro NL kunnen we dat', zegt voorzitter Geertjan Kloosterboer van Team Agro NL.

Beter vindbaar

'Boeren willen de maatschappij nog meer betrekken bij wat onze voedsel- en bloemenmakers doen. Dankzij deze regionale ambassadeurs worden we als sector nog beter vindbaar en zichtbaar voor de burger, media en politiek.'

De nieuwe ambassadeurs voor de melkveehouderij zijn Freerk Abma en Rita Zonderland (Friesland), Karin Meijer-Buist (Twente), Anneke Verheul (Drenthe) en Remco te Poele (Gelderland).

Verder worden als ambassadeurs actief: Bart van Moorsel (werkzaam als zzp'er in de rund- en pluimveehouderij, Groningen), Karin Bergmans, (akkerbouw Flevoland) en pluimveehouder Jeroen Bertens uit Haghorst (Noord-Brabant).

Actuele onderwerpen

De boerenambassadeurs zijn (mede) het gezicht van Team Agro NL in hun regio. Zij zijn volgens de organisatie een spin in het web die weten wat er aan agrarische activiteiten plaatsvindt in hun regio en weten welke actuele onderwerpen er spelen, die aandacht verdienen.

De boerenambassadeurs willen maatschappelijke organisaties, (groepen) burgers, lokale en regionale politiek en media met de boeren en tuinders in hun regio verbinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / 0°
  10 %
 • Vrijdag
  11° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer