Winnaar Gouden Trekker Award had prijs nooit verwacht

Demoslager Gertjan Kiers had niet gedacht dat hij de Gouden Trekker Award zou winnen. Door de bekendheid en populariteit van zijn concurrenten dacht hij dat hij geen schijn van kans had. 'No chance. Jammer. Helaas. Laat maar gaan, maar het is toch gelukt. Ook vanwege mijn brede sociale contacten gelukkig.'

De winnaar werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt op het festivalterrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Kiers is schrijver van de Vleesbijbel en op landelijke televisie bekend als Demoslager. Zijn liefde voor vlees en de voedselmakers schuift hij niet onder stoelen of banken.

Team Agro NL reikt de prijs uit aan aan de persoon die zelf geen boer is, maar zich wel hard maakt voor de sector en dat ook actief promoot. Femke Wiersma vindt de demoslager daarom een terechte winnaar. 'Omdat Gertjan Kiers ook goed nadenkt over waarom hij doet wat hij doet. Waarom de boer ook zeker zo belangrijk is, ook voor het werk dat hij doet. Hij geeft daar die erkenning voor echt aan de boer. Dat vind ik zelf wel bijzonder. En hij straalt het ook echt uit.'

Prachtige trekker

Kiers zelf vindt het ook juist een prijs voor de agrarische sector. 'Ik zit natuurlijk in de vleessector en dan heb je met boeren te maken. Boeren liggen altijd onder een vergrootglas en in de vleessector liggen we dat ook. Dat versterkt elkaar en ik vind het echt mooi om voor hen iets te betekenen, want zij betekenen eigenlijk ook heel veel voor mij.'

De demoslager is dan ook blij met zijn prijs. 'Het is een prachtige trekker. Goud op een mooi beeldje. Prachtig, echt een prachtig ding. Ik heb ook net m'n complimenten gegeven aan de maker. Want het is echt een heel mooi dingetje geworden.' Volgens Kiers krijgt het beeldje een mooie plaats. 'Hier ga ik dagelijks van genieten. Zes dagen in de week werken en zes dagen in de week naar deze prijs kijken.'

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  15 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer