Blauw 326 algemeen kampioen op Groninger Rundveeshow

Blauw 326 van de familie Mooijman uit Westerwijtwerd is zaterdag algemeen kampioen geworden tijdens de Groninger Rundveeshow in Bedum. De Pitbull-dochter versloeg bij de oudere koeien Shakira 5 van de familie Stolwijk in Bedum. Naast deze reservetitel gingen nog heel wat prijzen naar Stolwijk.

Blauw+326+algemeen+kampioen+op+Groninger+Rundveeshow
© Henk Lomulder

Bij deze rundveeshow, traditioneel op de vierde zaterdag van februari, kwamen jong en oud in de ring. Zo liepen kinderen die net naar de basisschool gaan met een kalf. Hier was de titel voor het mooiste toilet voor de vierjarige Geanne van der Meulen. De exterieurtitel was voor het kalf van Maaike Perdok uit Woldendorp, terwijl Harrie Boer kampioen voorbrengen werd in de categorie tot twaalf jaar. Hij bracht een kalf van Melkveebedrijf Ten Doeschot in Zuidwolde mee naar Bedum.

Bij de leeftijdscatagorie twaalf jaar en ouder kwamen tieners met pinken in de ring. Hier was Bliss Babe van de familie Veenstra uit Boerakker exterieurkampioen. Haar begeleider, Danique Koster, won eveneens de titel bij het showmanship en het algemeen kampioenschap in deze klasse. Gerieke Boer won hier de titel voor het beste toilet.

Stolwijk sterk

Bij de vaarzen en in de middenklasse was Stolwijk oppermachtig. De dubbelslag bij de vaarzen en middenklasse leek op een 'clean sweep'. Bij de vaarzen was de titel voor Reidlander Tine 312 en de reservetitel voor Reidlander Fetske 7277, in de middenklasse voor Reidlander Bet 761 en Reidlander Bianca 281. Ook de bokaal voor de bedrijfscollectie ging naar Stolwijk.

Bij de oudere koeien kwam de zege uit Westerwijtwerd. De familie Mooijman bood genoeg tegenstand tegen de bekende Shakira 5 van Stolwijk. Blauw 326 was in haar machtige lichaamsmaten de meerdere van Shakira 5. De showdiva Shakira 5 was al eens reservekampioen op de Nationale Rundvee Manifestatie in Zwolle en is gewend om in de spotlights te staan. Het reservekampioenschap kwam in Bedum op haar naam.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  9° / 6°
  80 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 7°
  5 %
Meer weer