Grote+animo+voor+vleesveekeuring+Paasvee+Schagen
Nieuws
© Foto John Oud

Grote animo voor vleesveekeuring Paasvee Schagen

Het loopt storm bij de inschrijvingen voor de Paasveetentoonstelling in Schagen die op 1 april wordt gehouden. Vanaf zaterdagochtend 15 februari konden deelnemers zich melden en als snel stond de teller op 146 belangstellenden.

Vicevoorzitter Jack Hogervorst kan zich niet heugen dat de animo voor de vleesveekeuring zo vroeg al zo groot is. 'Het maximum aantal inzendingen is vooraf bepaald op 150. Meer kunnen we er qua ruimte rondom de kerk niet hebben. Zeker ook niet vanwege een goede aan- en afvoer van de dieren, die nodig is om tijdig ruimte te maken voor het Paasveefeest, dat woensdag om 14 uur begint.'

Vorig jaar oversteeg de vraag het aantal plekken ruimschoots. 'We hebben toen mensen moeten teleurstellen, waaronder ook sommigen die al tientallen jaren deelnamen en eerder al in de prijzen vielen. Dat is vast ook een van de belangrijkste redenen waarom iedereen nu zo alert reageert.'

Goede naam

Niemand in het vak wil dit evenement missen, stelt Hogervorst. 'Het evenement heeft een goede naam opgebouwd. Daar wil iedereen bij zijn. En dat draagt ook weer bij aan de status. Een titel hier doet er echt toe.'

'Niemand in het vak wil het evenement missen'

Jack Hogervorst, vice-voorzitter stichting Paasveetentoonstelling Schagen

De grote belangstelling, ook vorig jaar al, maakt dat de organisatie iets in de begroting heeft moeten schuiven. 'De deelnemers krijgen ook een tegemoetkoming in de kosten. Dat bedrag loopt dus op als er meer inzendingen zijn.'

Zwarte cijfers

Vorig jaar draaide de stichting Paasveententoonstelling zodoende een verlies van ruim 2.000 euro. 'Om niet structureel in de min terecht te komen, hebben we wat aanpassingen gedaan in de inschrijfgelden en dragen enkele sponsoren wat meer bij, waarmee we weer in de zwarte cijfers hopen te eindigen.'

Daarmee is het Schager landbouwevenement, dat in 2018 haar 125-jarig bestaan vierde, nog springlevend, constateert Hogervorst. 'Er zijn ook jaren geweest dat we amper de honderd inzendingen haalden en waarbij we dan eerst ook nog flink moesten lobbyen. Dan heb ik dit natuurlijk liever.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer