Blondes van topniveau op keuring Enter

Onder goede belangstelling en prima keuringsweer heeft donderdag de keuring van Blonde d'Aquitaines plaatsgevonden. De keuring met ruim vijftig dieren was onderdeel van de vleesveetentoonstelling in Enter.

Blondes+van+topniveau+op+keuring+Enter
© stamboek blonde d'anquitaines

Vooral de vrouwelijke dieren waren van een hoog niveau waarbij de rubriek met tweejarige vaarzen bijzonder was in kwaliteit en uitstraling. Ook onder de kleinere groep mannelijke dieren waren de specifieke raskwaliteiten duidelijk aanwezig.

Stieren

Kampioen bij de stieren tot een jaar werd Orlando van de Woeste Hoeve v.Jasmin van Johan Schilder uit Hoogwoud. De jury omschreef de jonge stier als een apart best dier met veel lengte en breedte. Orlando werd later op de dag ook gekroond tot overallkampioen mannelijk en werd door Gerritsen aangewezen als Mister Toekomst.

Het kampioenschap in de middenklasse was voor stalgenoot Olympus van de Woeste Hoeve v.Imperial eveneens van fokker Johan Schilder. Een stier met veel breedte en een goed kruis. Hercules de Colonia v.Brasier werd als enige deelnemer in de categorie oudere stieren aangewezen als kampioen. De stier is in eigendom van Henk Tessemaker uit Oene en gefokt door George Kellerwessel uit het Duitse Keulen.

Pinken

Kampioen bij de pinken tot een jaar werd Orchidee v.Fromant van Henk Visscher uit Dalfsen. Gerritsen omschreef haar als een dier met veel toekomst en veel fijnheid. Zij werd ook aangewezen als Miss Toekomst. In de middenklasse was het Nancy JE v.Fromant van Jan Eggerink uit Wierden die kampioen werd. De kwaliteitsvolle vaars werd eveneens gekroond tot overallkampioen van de dag.

Bij de oudere koeien was de titel voor de bekende Illusion v.Darling van Henk Stegeman uit Laren. Met haar volle zus Havanaise en kalf Princesse v.Hordago behaalde Stegeman de kampioenstitel bij de koeien met kalf.

Bedrijfsgroepen

In een rubriek van zes bedrijfsgroepen behaalde Jan Eggerink uit Wierden met drie vaarzen de overwinning. Als tweede werd geplaatst de groep van Johan Schilder en als derde de jeugdige groep van Ed en Marjan Neerincx.

Jury van de dag was Fierba gekwalificeerd jurylid Marcel Gerritsen uit Maurik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer