Kubota ziet omzet 3,8 procent stijgen

Kubota heeft boekjaar 2019 afgesloten met een omzetgroei van 3,8 procent. De omzet steeg naar 1.920 miljard Japanse yen, omgerekend ongeveer 16 miljard euro.

Kubota+ziet+omzet+3%2C8+procent+stijgen
© Kubota

De Japanse fabrikant zag de binnenlandse omzet stijgen met 8,3 procent naar bijna 5,2 miljard euro. De omzetgroei in het thuisland kwam vooral door de toegenomen verkoop van milieu-gerelateerde producten voor openbare werken.

Het bedrijfsresultaat steeg ten opzichte van het voorgaande jaar 6,5 procent naar ongeveer 1,67 miljard euro. Deze stijging is voornamelijk een gevolg van enkele positieve effecten van een verhoogde omzet op de binnenlandse en buitenlandse markten, verhoogde productprijzen en lagere verkooppromotiekosten als gevolg van gedaalde rentetarieven in de Verenigde Staten.

Wisselkoers

De teruglopende omzet in Europa wijt Kubota aan een ongunstige wisselkoers tussen de Japanse yen en de euro. Dat geldt ook voor de Britse pond. De vraag naar trekkers en constructiemachines blijft in Duitsland en Frankrijk goed, meldt Kubota. De Japanse fabrikant is bezorgd over de gevolgen van de brexit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer