Kubota+bouwt+R%26amp%3BD%2Dcentrum+in+Frankrijk
Nieuws
© Hendrik Begeman

Kubota bouwt R&D-centrum in Frankrijk

Kubota gaat in Frankrijk een Europees R&D-centrum bouwen. De Japanse trekker- en werktuigenfabrikant investeert zo'n 55 miljoen euro in de nieuwe vestiging.

Het onderzoekscentrum komt in Crépy-en-Valois, tussen Parijs en Reims. Dit ligt hemelsbreed ruim 200 kilometer ten zuiden van de nieuwe Kubota-fabriek in Duinkerken.Op een totale oppervlakte van 277.000 vierkante meter komt een R&D-centrum van 4.800 vierkante meter en daarnaast een groot eigen testperceel.

Europese regels en klantwensen maken het nodig om de trekkermodellen op een andere wijze te onderzoeken dan in het thuisland Japan. Met het ontwikkelen van marktspecifieke producten wil Kubota de uitbreiding van het bedrijf in Europa versnellen. In het R&D-centrum vindt geen onderzoek plaats naar werktuigen. De opening is gepland in 2020.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer