Kubota toont elektrische en autonome X-Tractor

Kubota heeft op de beurs in Kyoto vorige week de X-Tractor gepresenteerd. Dat gebeurde ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van de Japanse machinefabrikant.

Kubota+toont+elektrische+en+autonome+X%2DTractor
© Kubota

De concepttrekker is elektrisch, rijdt op rupsen, is uitgerust met kunstmatige intelligentie en kan volledig autonoom werken. 'Kubota zal producten blijven ontwikkelen om slimme landbouw te realiseren met geavanceerde technologie om de uitdagingen van Japanse boeren aan te gaan', meldt de machinebouwer.

Kubota wijst er op dat in Japan een toenemend aantal boeren met pensioen gaat, er een tekort aan arbeidskrachten ontstaat, de gemiddelde oppervlakte per bedrijf groeit en er steeds meer aandacht is voor efficiënt beheer van landbouwgrond. Om deze uitdagingen aan te gaan, is het volgens Kubota dringend noodzakelijk om slimme landbouw te introduceren.

Technologieën

Sinds de lancering van Agrirobo-trekkers in 2017 heeft Kubota zijn autonome landbouwmachines uitgebreid met de Agrirobo-serie. Nu onthult Kubota de X-Tractor met tal van geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie en elektrificatietechnologie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer