Von Martels: 'CDA stapt niet uit kabinet'

Het CDA trekt de stekker niet uit het kabinet. Dat laat Tweede Kamerlid Maurits von Martels aan Farmers Defence Force weten. FDF riep CDA-Kamerleden dinsdag met een brief op uit de regering te stappen.

Von+Martels%3A+%27CDA+stapt+niet+uit+kabinet%27
© DIRK HOL

'Wij willen wel een bondgenoot zijn van Farmers Defence Force', verzekert Von Martels. Hij is samen met collega Jaco Geurts woensdag een van de sprekers tijdens het boerenprotest in Den Haag.


FDF-voorzitter Mark van den Oever richtte zich in de brief aan de CDA-Kamerleden: 'Word geen medepleger bij het aandoen van onrecht naar uw boeren toe of het ontmantelen van het Nederlandse platteland op grond van verkeerde aannames.'

Brabants voorbeeld volgen

Farmers Defence Force wil graag dat het CDA landelijk het voorbeeld van Brabant volgt. Daar trok de partij enige tijd geleden de stekker uit de coalitie. In die provincie praat het CDA nu met VVD en Forum voor Democratie over een nieuwe coalitie.


'Zo werkt dat landelijk niet', benadrukt Von Martels. 'Dan krijg je nieuwe verkiezingen en zijn we zo weer een jaar verder en is de stikstofaffaire nog niet opgelost. En als het kabinet dan over links gaat, zijn de boeren helemaal de pineut.'

• Klik voor complete FDF-brief op onderstaande pdf

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer