FDF gaat weer demonstreren in Den Haag

Farmers Defence Force (FDF) organiseert op woensdag 19 februari weer een boerendemonstratie in Den Haag. Dit protest moet de aankomende presentatie van het onderzoek naar de stikstofdata van het RIVM kracht bijzetten.

FDF+gaat+weer+demonstreren+in+Den+Haag
© Peter Smit

De vrijgegeven RIVM-data worden momenteel onderzocht door het Mesdag Zuivelfonds, evenals het gebruikte RIVM-model. De uitkomsten van dat contra-onderzoek worden donderdag 20 februari gepresenteerd in Nieuwspoort in Den Haag.

FDF, die weer rekent op duizenden trekkers op het Malieveld, roept Kamerleden en het kabinet op om vooruitlopend op de uitkomsten van het Mesdag-onderzoek geen ingrijpende beslissingen te nemen in het stikstofdossier.

De actiegroep is tegen de plannen voor het uitkopen van boerenbedrijven bij Natura 2000-gebieden. De 350 miljoen euro die het kabinet daarvoor wil uittrekken, kan volgens FDF beter besteed worden. 'Om te beginnen aan het uitkopen van nertsenfokkers die met hun bedrijf moeten stoppen. Zij worden nu slecht behandeld', aldus FDF-voorzitter Mark van den Oever.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer