FDF: 'Politie treedt strenger op tijdens protest'

'Boeren pas op, de politie gaat zich escalerend opstellen.' Dat zegt voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) over het boerenprotest van morgen. 'De laatste berichten zijn toch wel dat ze zich een stuk minder coöperatief opstellen. Wij vinden het erg jammer dat de instelling zo is.'

De instelling van de boeren is volgens Van den Oever nog steeds hetzelfde. 'Maar vanuit de overheid is duidelijk een andere opdracht gegeven. Dit komt niet vanuit de politie zelf.' Bang is de FDF-voorzitter niet. 'We hebben dit vaker gedaan, dus dit gaat nu ook wel goed komen.'

Van den Oever: 'Wij zijn pas tevreden als het CDA de stekker uit dit kabinet trekt.' Jaco Geurts van het CDA is ook een van de sprekers op het podium. De FDF-voorzitter verwacht een zeer matig verhaal. 'Maar we gaan ze wel het vuur aan de schenen leggen.'

• Lees meer over de boerenprotesten

Weer

 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  3° / 0°
  20 %
Meer weer