FDF roept boeren op niet over snelweg te rijden

Farmers Defence Force (FDF) roept boeren op woensdag niet over de snelweg met een tractor naar Den Haag te komen. De politie heeft volgens een woordvoerder besloten dat boeren over B-wegen moeten rijden en daar wil de boerenactiegroep zich aan houden.

FDF+roept+boeren+op+niet+over+snelweg+te+rijden
© Dirk HOl

De deelnemers aan het protest op de Koekamp worden volgens de woordvoerder door de politie naar Den Haag begeleid. Die zal mogelijk op bepaalde plekken rotondes en kruispunten afzetten. Volgens de zegsvrouw betekent dat de verkeershinder daardoor nog weleens groter kan zijn dan wanneer de boeren over de snelweg komen.


Ook heeft FDF nadrukkelijk zijn aanhang opgeroepen niet het Malieveld op te gaan. Volgens de woordvoerder is er ruimte genoeg op de naastgelegen Koekamp. Ook kunnen boeren hun tractoren parkeren op drie wegen in de buurt van het Malieveld. Voor het protest van woensdag is een gedragscode gepubliceerd.

De actiegroep heeft volgens De Gelderlander ook plannen voor een eigen televisieomoep. Hiervoor is een ledenwervingscampagne gestart: de boeren willen op televisie onder meer gaan uitleggen hoe ze beperkt worden in het uitvoeren van hun werk.

Downloads
Gedragscode FDF

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer