Belangstelling+voor+biologische+akkerbouw+groeit
Nieuws
© Koos van der Spek

Belangstelling voor biologische akkerbouw groeit

Delphy schenkt dit jaar extra aandacht aan biologische akkerbouw. Vooral bij akkerbouwers in het zuidwesten is volgens het adviesbureau een toenemende belangstelling voor omschakeling.

Tijdens een recente inventarisatie van Delphy is gebleken dat de belangstelling voor omschakeling naar biologische landbouw is verdubbeld, ten opzichte van vorig jaar. Dit is vooral ingegeven door de marktkansen die biologische akkerbouw biedt, laat het adviesbureau weten. Daarnaast speelt de steeds strenger wordende regelgeving rondom gewasbescherming en bemesting in de gangbare akkerbouw mee.

Delphy investeert op diverse manieren in de kennisontwikkeling van de biologische akkerbouw. Het bureau is in 2019 gestart met een studieclub voor omschakelaars. Daarnaast wordt er tijdens het komende seizoen gestart met een BioCafé, onder andere om actualiteiten tijdens het groeiseizoen uit te wisselen.

Geïnteresseerden in de biologische akkerbouw kunnen contact opnemen met adviseur Anthon Bom van Delphy.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer