Twaalf+bloemen+gaan+over+op+nieuwe+emmer
Nieuws
© Johan Wissink

Twaalf bloemen gaan over op nieuwe emmer

Bloemenveiling Royal FloraHolland gaat begin maart bij twaalf extra productgroepen over op het gebruik van de bloemenemmer Fc588.

De overstap geldt voor zowel de klok als directe handel. Het betreft asclepias, aster, astilbe, callistephus, campanula, lepidium, ornithogalum, pioenroos, ruscus, sedum, trachelium en viburnum.

Vorig jaar startten de productgroepen lisianthus en alstroemeria als eerste met de nieuwe emmer. Daarna volgden zestien seizoensbloemen. Volgens de bloemenveiling is de emmer al meer dan zeven miljoen keer gerouleerd.


Uitgifte

Voor de telers van de twaalf nieuwe productgroepen zijn vanaf 24 februari de efficiëntere bloemenemmers verkrijgbaar. De uitgifte vindt plaats vanuit de fustdepots van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde en op Veiling Rhein-Maas en Plantion. Voor deze zomer staat ook de vrijgave van de Fc588 voor rozen op de rol.

De sierteeltsector kiest voor een gefaseerde introductie per productgroep om genoeg beschikbaarheid te garanderen, ook in de piekperiode. Gebruik van de emmer door andere dan de vrijgegeven productgroepen is daarom niet mogelijk, stelt een woordvoerder van FloraHolland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer