De+Melkbrouwerij+wint+Groene+Twinkeling
Nieuws
© Provincie Overijssel

De Melkbrouwerij wint Groene Twinkeling

De Melkbrouwerij uit Lettele heeft de Groene Twinkeling 2020 gewonnen. Het bedrijf zet zich volgens een vakjury in Overijssel het best in voor het stimuleren van biodiversiteit in de directe omgeving.

Het melkveebedrijf heeft 10 procent van alle grond ingeplant met 120 soorten kruiden, voedselbomen en planten. De jury beschrijft de bedrijfsvoering van ondernemers Rick en Arjuna Huis in 't Veld als opvallend en vernieuwend. Zo is hun open stal altijd te bezoeken, is er een plukpad en kunnen mensen lid worden van de boerderij. Verder gebruikt het bedrijf geen kunstmest en geen bestrijdingsmiddelen.

Jaarlijkse prijs

De Groene Twinkeling is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan ondernemers in Overijssel die bedrijfsvoering en biodiversiteit het beste weten te verbinden. Het doel is om groene initiatieven binnen het Overijsselse bedrijfsleven voor het voetlicht te brengen. Na een aantal voorrondes kiest een vakjury een winnaar. Deze jury bestaat uit inhoudelijke professionals en de directeuren van Staatsbosbeheer, Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel.

De andere genomineerden waren Weerribben Zuivel, gevestigd in het Noordoverijsselse plaatsje Nederland en Kleinlangevelsoo Supermarkt uit Raalte. Vorig jaar ging de prijs naar een kinderdagverblijf.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer