Overijssel belooft beterschap bij aanpak wildschade

Provincie Overijssel wil stappen zetten rond wildschade. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher beloofde Provinciale Staten woensdag beterschap.

Overijssel+belooft+beterschap+bij+aanpak+wildschade
© Twan Wiermans

Boeren Henk Ormel uit Bruinehaar en Sander Pereboom uit Paaslo wezen Provinciale Staten als insprekers nog eens op de stroperige schadevervoedingsprocedures en de frustraties die bijvoorbeeld de almaar groeiende populaties dassen en zwijnen opleveren. 'De boer draagt meer en meer de last van het beschermingsbeleid', stelde Ormel vast.

Volgens zijn collega Pereboom gaat het inmiddels 'hartstikke goed' met de das. 'Er leven heel grote aantallen in een relatief klein gebied, met aanzienlijke schades aan de grasmat en maispercelen tot gevolg.'


Provincie Overijssel gaat kijken hoe het proces rondom schadeafhandeling vlotter kan. Ook komt er een speciale vraag- en antwoordsessie van de provincie voor boeren. Verder wil de gedeputeerde een herbezinning over het beheer van de das.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer