Tweede+Kamer+stemt+in+met+trekkerkenteken
Nieuws
© Twan Wiermans

Tweede Kamer stemt in met trekkerkenteken

Zoals verwacht heeft de Tweede Kamer ingestemd met de invoering van een trekkerkenteken. Alleen PVV, SGP en FvD stemden tegen.

Het kenteken is nodig omdat trekkers straks onderworpen moeten worden aan een apk-keuring. De Kamer stemde dinsdag ook in met een CDA-motie die moet voorkomen dat Nederland extra eisen gaat invoeren bovenop de EU-regelgeving.

Naast het wetsvoorstel van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ging de Kamer ook akkoord met een motie van GroenLinks en SGP. Daarin wordt gevraagd om lokale maatregelen, zoals verlaging van de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom, om de verkeersveiligheid te vergroten.


Een amendement van CDA en VVD dat vraagt om een evaluatie van het trekkerkenteken kreeg ook een ruime meerderheid in de Kamer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 12°
  50 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  70 %
Meer weer