VVD+gaat+akkoord+met+trekkerkenteken
Nieuws
© DIRK HOL

VVD gaat akkoord met trekkerkenteken

De Tweede Kamer bespreekt vandaag de apk-keuring en kentekenplaat voor trekkers. Het kabinet kondigde de wet vorig jaar april al aan. Het ziet ernaar uit dat de Tweede Kamer zal instemmen met het voorstel. De VVD gaat nu waarschijnlijk wel akkoord.

De liberalen voelden er eind 2016 nog niets voor. Toen werd nog gevreesd dat het een forse lastenverhoging voor de boeren zou betekenen. Ook zou het de verkeersveiligheid niet helpen. Destijds waren PvdA, ChristenUnie, D66, GroenLinks en SP wel voor. CDA heeft ook nu nog twijfels over invoering.


Nederland is het laatste land van de Europese Unie dat nog geen apk-verplichting voor landbouwvoertuigen heeft. Het kabinet is daarom eerder al door Brussel op de vingers getikt. Bestaande trekkers worden verplicht vanaf 2025 een kenteken te voeren.

In het wetsvoorstel staat dat landbouwvoertuigen, zoals trekkers, die harder kunnen dan 40 kilometer per uur apk-gekeurd worden. Ook moeten voertuigen van deze categorie die harder rijden dan 25 kilometer per uur een kentekenplaat hebben. Het debat is vanaf 14.20 uur te volgen via de site van de Tweede Kamer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer