'Natuurorganisaties, luister meer naar de boer'

Natuurorganisaties en boeren moeten meer naar elkaar luisteren. Dat was een van de conclusies die woensdag naar voren kwamen tijdens het overleg tussen boeren en natuurorganisaties met minister-president Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten.

'Je moet natuurgericht boeren, maar je moet ook vanuit de boeren redeneren als je met de natuur bezig gaat. Je moet dus rekening houden met elkaar', zei Rutte na afloop van het overleg in Radio Kootwijk.

Dirk Bruins van LTO Nederland voegde toe: 'We hebben tegen die natuurorganisaties gezegd: 'Luister nou eens goed naar die boer. Die zorgt goed voor de dieren en gewassen.' Het beeld dat door sommige partijen opgeworpen wordt, alsof de landbouw alleen maar de boel aan het verpesten is, is gewoon niet waar.'

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer