Ctgb+laat+twee+nieuwe+gewasbeschermingsmiddelen+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week twee nieuwe middelen toegelaten.

Avaunt is een insectenbestrijdingsmiddel dat is toelaten in de teelt van koolzaad. Safari Duoactive is een onkruidbestrijdingsmiddel dat is toegelaten voor een na-opkomst behandeling in de teelt van bieten.

Het onkruidbestrijdingsmiddel Enturion Plus heeft van het Ctgb een uitbreiding gekregen. De wijziging betreft de toelating in een groot aantal kleine toepassingen in vooral de groente- en bloementeelt.

Herregistratie

Een herregistratie heeft plaatsgevonden bij de volgende middelen: onkruidbestrijdingsmiddelen Kart en Kyleo, aanstrijkmiddel Etna Next (glyfostaat) tegen aardappelopslag en onkruid, en de schimmelbestrijdingsmiddelen Amistar, Ortiva en Zoxis.

Voor het onkruidbestrijdingsmiddel Tanden in de teelt van bieten is het gebruiksvoorschrift uitgebreid met een LDS-toepassing. De middelen Mesurol FX, Rocket EC en Buttress zijn door het Ctgb ingetrokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer