Bayer ziet geen brood meer in Admire

Toelatingshouder Bayer ziet onvoldoende marktpotentie in het middel Admire om een herregistratie aan te vragen in de Europese Unie.

Bayer+ziet+geen+brood+meer+in+Admire
© Haijo Dodde

Dit besluit is een gevolg van de beperkingen die de Europese Unie-lidstaten in april 2018 aan het gebruik van de werkzame stof imidacloprid hebben opgelegd. Daardoor is toepassing alleen nog mogelijk in permanente kassen en is het gebruik van het middel vanaf 2019 drastisch afgenomen.

Bayer meldt op de eigen website nog volledig overtuigd te zijn dat imidacloprid een waardevol hulpmiddel is voor boeren en telers. En ook dat een middel als Admire veilig kan worden gebruikt, zonder onaanvaardbare risico's voor honingbijen of andere bestuivers.

Politieke klimaat

Volgens Bayer toont het politieke klimaat in de Europese Unie een duidelijke wil om de neonicotinoïden uiteindelijk volledig te verbieden. De fabrikant zegt het Europese wetgevingsproces en de daaruit voortgevloeide beslissingen te moeten respecteren.

Omdat Bayer geen herregistratie aanvraagt, zal op termijn de producttoelating voor Admire eindigen. Zodra het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden voor het gebruik in Nederland een besluit neemt over de uitverkoop- en opgebruiktermijn wordt de markt hierover geïnformeerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  22° / 10°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  10 %
 • Maandag
  21° / 12°
  20 %
Meer weer