Geen+trekkers+op+milieupark
Nieuws
© Twan Wiermans

Geen trekkers op milieupark

RWM, de beheerder van de milieuparken in de Westelijke Mijnstreek, heeft per 1 januari 2020 besloten dat trekkers, landbouwvoertuigen en vrachtwagens geen toegang meer hebben tot de milieuparken.

Met name de veiligheid op de milieuparken lag ten grondslag aan deze beslissing. Ook het reduceren van de kosten van de afvalverwerking was een reden om de voertuigen op deze parken in de Westelijke Mijnstreek te weren.

Grof tuinafval van privétuinen kan enkel per auto met aanhanger naar de milieuparken worden gebracht. Bedrijfsafval wordt er helemaal niet geaccepteerd. Inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Beek en Beekdaelen kunnen grof tuinafval gratis naar de milieuparken brengen. Maar dit geldt niet voor bedrijfsmatig grof tuinafval, zoals het groenafval van een hovenier of een agrarisch bedrijf, zo laat afvalinzamelaar RWM weten.

Het milieupark wordt bekostigd uit de afvalstoffenheffing die de burger betaalt. Daarom is volgens RWM alleen maar huishoudelijk afval toegestaan. Grof tuinafval van bedrijven kan naar Biomassa Energiecentrale Sittard of Roosevelt Biomassa in Voerendaal worden gebracht. RWM raadt aan om op voorhand even contact op te nemen met de betreffende verwerker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer