Duijzer: 'Prijzenoorlog supermarkt dramatisch voor sector'

De prijzenoorlog die supermarkten voeren zijn dramatisch voor de agrarische sector. Dat stelt voorzitter Dirk Duijzer van de Topsector Agri&Food in de studio van Nieuwe Oogst TV. 'Wij hebben het beste voedsel maar betalen de laagste prijs, gekeken naar het inkomen. In andere landen besteden ze meer dan 50 procent van het inkomen aan voedsel. Daar zitten we hier ver onder.'

Dat is voor Duijzer ook een van de punten die hij binnenkort op de eerste vergadering met de topsector wil bespreken. Daar is namelijk ook een afgevaardigde van de supermarkten aanwezig. 'Dat wordt niet makkelijk, want ook de supermarkten hebben onderling een competitie', zegt Duijzer.

Weer

 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
Meer weer