Universiteiten+en+glastuinders+gaan+voor+duurzaam+voedsel
Nieuws
© Koen van Wijk

Universiteiten en glastuinders gaan voor duurzaam voedsel

De Zuid-Hollandse glastuinbouw en de universiteiten Leiden, Delft en Rotterdam starten een studentenonderzoeksprogramma rond duurzame voedselproductie in Zuid-Holland.

De masterstudenten van het LDE Centre for Sustainability gaan de komende jaren samen met de tuinbouwbedrijven uit het tuinbouwcluster van Zuid-Holland onderzoeken hoe de sector nog beter kan aansluiten op deze grote maatschappelijke uitdagingen.

Dat heeft Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen vandaag bekend gemaakt. Op 1 oktober 2018 wordt daarvoor een intentieverklaring getekend voor samenwerking tussen Topsector T&U en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability op het gebied van duurzame voedselproductie.

Vraagstukken

De Zuid-Hollandse glastuinbouw is een gebied met grote kansen voor de universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam: het biedt een scala aan wetenschappelijke vraagstukken en banen voor de huidige en toekomstige studenten.

Dit vraagt om een structurele samenwerking tussen de sector en de universiteiten. De tuinbouwsector is nog vrij onbekend onder universitair studenten in Leiden, Delft en Rotterdam, ondanks de nabijgelegen tuinbouw in Zuid-Holland.

Afstudeermogelijkheden

Met de opkomst van onder andere digitalisering en globalisering en vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en voedselzekerheid zoekt de tuinbouwsector nadrukkelijk de verbinding met wetenschappelijke kennis en werknemers.

Het is daarom een goede stap dat er afstudeermogelijkheden worden gecreëerd die gericht zijn op de groene sector. De onderzoeksprogramma’s die over de tuinbouw gaan worden geclusterd in de ‘Greenport Hub’, een van de kennis- en innovatiehubs van het Centre for Sustainability.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 12°
  20 %
Meer weer