VIC+Sterksel+wellicht+opnieuw+in+etalage
Nieuws
© WUR

VIC Sterksel wellicht opnieuw in etalage

Varkens Innovatie Centrum Sterksel komt mogelijk opnieuw in de etalage nu de verkoop aan Re-N Technology is afgeketst.

Volgens website Heeze24.nl zouden wethouders van gemeente Heeze-Leende in gesprek zijn gegaan met gedeputeerden van provincie Noord-Brabant. Dat overleg vond plaats, omdat omwonenden fel gekant zijn tegen de voortzetting van het onderzoekscentrum als varkensbedrijf door Re-N Technology.

Re-N Technology is in bezit van de biogasinstallatie op VIC Sterksel. De eigenaar van dit bedrijf zag na het overleg tussen gemeente en provincie af van de koop.

Financiële basis

Duidelijk is nu dat het onderzoekscentrum als zodanig eind dit jaar de deuren sluit, de onderzoeken worden inmiddels afgebouwd. Het centrum mist onvoldoende solide financiële basis om de benodigde grote investeringen te doen. Dat is mede het gevolg van het verdwijnen van de productschappen.

Weer

 • Vrijdag
  27° / 18°
  70 %
 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
Meer weer