Gemeente+Heeze%2DLeende+gaat+voor+sanering+VIC+Sterksel
Nieuws
© WUR

Gemeente Heeze-Leende gaat voor sanering VIC Sterksel

Na de sluiting eind 2020 van het Varkenshouderij Innovatie Centrum (VIC) in Sterksel mag er geen intensief veehouderijbedrijf meer worden gevestigd op deze locatie. Dat heeft de gemeenteraad van Heeze-Leende bepaald in een motie van het CDA die op 4 november is aangenomen.

Het college van burgemeester en wethouders gaat hierover met provincie Noord- Brabant en eigenaar Wageningen University & Research in gesprek. Tot vorig jaar zaten in de stallen van de onderzoekslocatie zo'n 2.400 vleesvarkens en 370 fokzeugen. Het CDA merkte op dat de provincie en het rijk miljoenen euro's uittrekken om intensieve veehouderijen te saneren of uit te kopen.

Deze regeling gaat eind november open. Het CDA ziet een risico dat Wageningen University & Research niet op deze regeling wacht en het bedrijf overdraagt aan een nieuwe exploitant. Daarom wordt het college gevraagd te bevorderen dat sanering van VIC Sterksel voor de uitkoopregelingen van het provincie of het rijk in aanmerking komt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer