Fonds+honoreert+twaalf+middelenaanvragen
Nieuws
© Koos van der Spek

Fonds honoreert twaalf middelenaanvragen

In de negende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen 2015-2019 zijn twaalf aanvragen gehonoreerd. Dit meldt Glastuinbouw Nederland.

Voor deze twaalf aanvragen is een totaalbedrag van 166.577 euro beschikbaar, dat kan worden gebruikt voor onderzoek en toelating. De projecten dragen bij aan de oplossing van knelpunten in de gewasbescherming.

De gehonoreerde middelen zijn ter bestrijding van onkruiden in onder andere boomkwekerijgewassen, vaste planten, zomerbloemen, snij- en trekheesters en kruiden of kunnen worden gebruikt tegen echte meeldauw, Alternaria en roest in cichorei en valse meeldauw in hop.

Grasachtige onkruiden

Verder werken ze tegen grasachtige onkruiden in lupine, veldboon en zwenkgras, tegen Botrytis in bloembollen en –knollen, tegen onkuiden in bloembollen en -knollen (met uitzondering van tulp en lelie), houtig kleinfruit en steenfruit, tegen echte meeldauw in de bloemenzaadteelt en meerdere glastuinbouw-, boomkwekerij- en vollegrondsgroentegewassen.

Schimmels, vooral Botrytis, in lelie kunnen er mee worden bestreden, evenals Rhizoctonia in de boomkwekerij, vaste planten, zomerbloemen en bloemisterijgewassen. Middelen tegen insecten (onder andere rupsen en vliegen) in de boomkwekerij, vaste planten, zomerbloemen, bloemisterijgewassen, vollegrondsgroenten en kleinfruit, en echte meeldauw en Botrytis in bloemisterijgewassen en glasgroenten vallen eveneens onder de honorering.

De volgende aanvraagronde van het Fonds Kleine Toepassingen sluit op 15 maart van dit jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  24° / 15°
  60 %
Meer weer