Toelating+Asperello+T34+Biocontrol+uitgebreid
Nieuws
© Twan Wiermans

Toelating Asperello T34 Biocontrol uitgebreid

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft de toelating van het fungicide Asperello T34 Biocontrol uitgebreid naar meerdere bedekte teelten.

Volgens Glastuinbouw Nederland is het middel hierdoor ook inzetbaar in de bedekte teelt van kleinfruit, aardbeien, bladgroenten, bonen met en zonder peul, komkommers, augurken en courgettes, pompoenachtigen en meloenen, koolgewassen, radijsachtigen, kruidenteelt en stengelgroenten.

Daarnaast kunnen telers het gebruiken in bloembol- en bloemknolgewassen, potplanten, snijbloemen, trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vasteplantenteelt en in de veredelingsteelt en zaadproductie van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen. Het schimmelbestrijdingsmiddel Asperello T34 Biocontrol had sinds 2016 een toelating in enkele vruchtgroenten ter bestrijding van wortelrot en in anjers ter bestrijding van fusarium.

Fonds Kleine Toepassingen

De etiketuitbreiding is tot stand gekomen door samenwerking tussen de toelatingshouder, distributeur en de Coördinatoren Effectief Maatregelenpakket van Glastuinbouw Nederland. De kosten voor de aanvraag en beoordeling zijn gefinancierd uit het Fonds Kleine Toepassingen.

Voor deze toepassing is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren voordat het middel wordt gebruikt. Het risico voor het gewas bij gebruik van dit middel bij deze toepassingen ligt bij de gebruiker.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 11°
  90 %
 • Vrijdag
  14° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  90 %
Meer weer