Europees Parlement wil betere bescherming bijen

Leden van het Europees Parlement willen dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt verlaagd om bestuivende insecten zoals bijen te beschermen. Zij namen een resolutie aan die gerichte maatregelen mogelijk moeten maken.

Europees+Parlement+wil+betere+bescherming+bijen
© WUR

Het Europees Parlement heeft nadrukkelijk gewezen op het belang van bestuivers voor de biodiversiteit. Het wil daarom dat reductie van het gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen een gemeenschappelijk streven wordt. Door dat te kwalificeren, kunnen nationale maatregelen om bijen en andere bestuivende insecten te beschermen, worden beoordeeld.

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Om de residuen van gewasbeschermingsmiddelen in bijenhabitats verder te verminderen, eist de volksvertegenwoordiging in Straatsburg ook dat een lager middelengebruik centraal onderdeel van het komende Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) wordt.

Tegelijkertijd wordt meer financiële steun gegeven aan onderzoek naar de oorzaken van bijensterfte. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft om een nieuw, grondig onderzoek van de nog toegelaten neonicotinoïden gevraagd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer